2021 m. Lietuvos automobilių slalomo čempionato I etapas

2021 m. gegužės 9 d.  Smėlynės g. 175, Panevėžys (Toyota centras “Auresa”), įvyks 2021 m. Lietuvos automobilių slalomo čempionato I etapas.

Varžybų dokumentai:

Varžybų organizatorius: Pakruojo ASK, tel.+370 683 13 952 El. paštas: pakruojoask@gmail.com 


„Rally Žemaitija 2021“

2021 m. birželio 4-5 d. Kelmės r. įvyks 2021 m. Lietuvos automobilių ralio čempionato I etapas „Rally Žemaitija 2021“. Šis ralis skirtas šio ralio organizatoriui Tomui Savickui atminti (1969-2019). „Rally Žemaitija 2021“ metu vyks ir 2021 m. Lenkijos ralio čempionato (RSMP) etapas. 

Varžybų dokumentai:

Daugiau informacijos – http://rallyzemaitija.lt/

Varžybų organizatorius: Kelmės ASK, tel.: +370 682 27744, el. paštas info@kelmesask.lt 


Keičiasi Lietuvos slalomo čempionato I etapo vieta

Informuojame, kad keičiasi 2021 m. Lietuvos automobilių slalomo čempionato I etapo vieta ir organizatorius. Slalomo čempionato I etapas 2021 m. gegužės 9 d. vyks Panevėžyje, o varžybas organizuos Pakruojo automobilių sporto klubas.


Žinomi lenktynininkai tapo virtualaus ralio ambasadoriais

Po kiek daugiau nei dviejų savaičių startuosiančio virtualaus Lietuvos ralio čempionato „Atlantis Games e-LARČ“ organizatoriai paskelbė tris oficialius ambasadorius iš realaus ralio. Jais tapo šių metų sezone „Škoda Fabia Rally2 evo“ pilotuosiantis Vladas Jurkevičius, neseniai finišavusio pasaulio ralio čempionato etapo Kroatijoje klasės lyderiu buvęs rusas Nikolaj Gryazin bei vienas iš populiariausių vairuotojų gausioje BMW automobilių įskaitoje Lietuvoje – Aras Kalėda.

Per asmenybes realiame ir virtualiame sporte siekiama turėti kuo glaudesnes sąsajas tarp šių dviejų sporto šakų. Visi minėti ambasadoriai patys aktyviai naudoja simuliatorių kaip priemonę ruoštis varžyboms, todėl minėtų lenktynininkų socialinių tinklų paskyras sekantys gerbėjai nuo šiol dažniau išvys juos ne tik už tikro, bet ir už virtualaus ralio automobilio vairo.

Kalbant plačiau apie kiekvieną iš ambasadorių – V. Jurkevičių galima vadinti vienu iš Lietuvos ralio atradimų pastaraisiais metais. Ilgą laiką kaupęs patirtį priekiniais ratais varomais automobiliais, 2020-ųjų pabaigoje jis persėdo į tarptautinės R5 klasės techniką. Panašu, jog naujasis automobilis išsyk atitiko jo vairavimo stilių. Iš dalies tai prisidėjo ir simuliatoriai, kurie, Vlado manymu, suteikia privalumą lavinti refleksus ir bandyti eksperimentuoti.

Kitas lietuvis – A. Kalėda yra puikiai žinomas ne vien kaip savo efektingu vairavimu žiūrovams puikias emocijas dovanojantis sportininkas, tačiau ir kaip asmuo, kuris aktyviai užsiima autosporto populiarinimo veikla žiniasklaidoje bei socialiniuose tinkluose. Simuliatoriais lenktynininkas susidomėjo prieš pat pirmojo virtualaus Lietuvos ralio čempionato sezono startą ir iki šiol nepraleido nei vieno etapo.

N. Gryazin yra vienas greičiausių ir perspektyviausių sportininkų tarptautiniu mastu. Jau penktus metus jis aktyviai naudojasi „Richard Burns Rally“ platforma, kurioje vyksta ir Lietuvos e-čempionatas. Iš visų ambasadorių jis įveikia daugiausiai treniruočių kilometrų šiame simuliatoriuje, kuris, jo žodžiais kalbant, yra tikroviškiausias sukurtas iki šiol. Neatsitiktinai todėl, pavyti Nikolaj yra nepaprastai sunku ne tik realybėje, bet ir virtualiame pasaulyje.

Vieną savaitę prieš LARČ varžybas vyksiančiuose „Atlantis Games e-LARČ“ etapuose šių metų sezone startavę V. Jurkevičius bei A. Kalėda vėliau stos prie starto ir realiose lenktynėse. Ar šiemet Lietuvos greičio ruožuose išvysime N. Gryazin, kol kas sunku pasakyti. Tačiau faktas, kad raliai mūsų šalyje jam patinka ir iki šiol ypatingai gerai sekėsi: pernai lenktynininkas užtikrintai nugalėjo Rokiškyje, o ankstesniais metais jis kaskart į namus iškeliaudavo su nugalėtojo taure – jei ne absoliučioje įskaitoje, tai bent jau savo klasėje.

Kaip virtualaus ralio ambasadoriams seksis „Atlantis Games e-LARČ“ etapuose, bus galima išvysti jau visai netrukus: pirmosios varžybos numatytos gegužės 13-18 dienomis, tuo tarpu šiuo metu į Lietuvos ralio e-čempionatą tebevyksta registracija.

„Atlantis Games e-LARČ“ yra oficialios virtualaus sporto pirmenybės, įtrauktos į Lietuvos automobilių sporto federacijos oficialių varžybų sąrašą. Tai yra pripažintas ir pirmasis pasaulyje nacionalinis ralio e-čempionatas pasaulyje, sparčiai augančioje simuliatorių nišoje. Registracija į jį bei daugiau informacijos kaip dalyvauti – oficialiame tinklapyje: www.e-larc.lt


Kvietimas į 40th Rally of Podlaski (Bialystok, Lenkija)

On June 12 and 13, 2021, the 40th Rally of Podlasie will take place. The organizer has prepared 60 km of special stages on gravel (RO) and 27 km of special stages (SKJS). On Saturday in Białystok, the recce, scrutineering, opening ceremony and a prologue are planned. On Sunday, there will be special gravel stages and a podium ceremony. The service zone and the rally base will be located in the Białystok Science and Technology Park (BPN-T). The rally will be second round of the Lithuanian Rallysprint Championship. Crews participating in the LARSC classification are required to comply with LARSC regulatory requirements

Requirements for RO crews:

  • Cars with valid or not-valid FIA homologation, cars without homologation prepared according to Appendix J;
  • Driver and co-driver with a valid sports car license, safety equipment with valid approval

Requirements for SKJS crews:

  • Cars prepared according to Appendix J, safety equipment may have not-valid FIA approval
  • Crew without a license, the driver must have a valid driving license, the co-driver must be at least 18 years of age, safety equipment may have not-valid FIA approval

Entries will be accepted from May 25 to June 7. We invite all competitors to the rally. More information soon on our website.  

Organizer: Automobilklub Podlaski

www.rajdpodlaski.pl

facebook.com/rajdpodlaski/


Superlap Masters I etapas

2021 m. gegužės 9 d. Kačerginės „Nemuno žiede“ įvyks Superlap Master I etapas. 

Varžybų dokumentai:

Daugiau informacijos – www.superlap.lt

Varžybų organizatorius: VšĮ „Benzingalviai“, tel. +370 640 16680, info@tevasracing.lt 


Į viršų ↑