Pirmąjį rugsėjo savaitgalį Lietuvos sportininkai lipo ant podiumų bei išgyveno skaudžias avarijas

Hockenheime – P. Jankavičiaus pergalė

Vokietijos prievakariuose įsikūrusioje Hockenheimo trasoje vyko penktasis Mitjet International žiedinių lenktynių čempionato etapas, kuriame varžosi ir lietuvis Povilas Jankavičius. Mūsų šalies sportininkas puikiai pasirodė „Race 3“ ir „Race 4“ važiavimuose, kur iškovojo pergales.

Arctic Energy komandą atstovaujantis sportininkas čempionate užima trečią vietą ir tik 10,5 taško atsilieka nuo lyderio. Paskutiniame, šeštame, etape Misano trasoje (Italija) maksimaliai bus galima pelnyti 80 taškų, tad kova dėl titulo nebaigta!

Lietuvių pasirodymas Lenkijos Baja

Lenkijoje vyko bendras FIA Pasaulio ir Europos Baja čempionato etapas Baja Poland, kuriame dalyvavo B. Vanagas, Mindaugas Povilaitis bei Egidijus Valeiša. Deja, kaimynų trasos nebuvo sėkmingos lietuviams – M. Povilaitis finišavo paskutinis, o E. Valeiša ir B. Vanagas finišo nepasiekė.

„Esame priėmę sprendimą pasitraukti iš šių lenktynių, nes greičiai čia ypatingai dideli, o laikas, kurį mes prarastume keičiant pusašį ir grįžtant į varžybas, mums jau nieko nepakeistų. Turime planą B, bet apie jį – ne šiandien“, – serviso zonoje kalbėjo Benediktas.

Drifto finale – dvi pakartotinės kovos

Semi-Pro lygos drifteriai pirmą kartą šiemet važiavo į užsienyje vykstantį Lietuvos etapą. Tor Wschodzący Białystok trasoje, Bialystoke, Lenkijoje, vyko priešpaskutinės šios lygos sezono varžybos. Kvalifikacijoje nugalėjo Žydrūnas Vilčinskas surinkęs 94 balus, o poriniuose važiavimuose kaunietis iškovojo trečią vietą.

Tuo tarpu išsiaiškinti nugalėtojui prireikė net dviejų pakartotinių kovų – čia savo pranašumą prieš Tomą Malkauską įrodė Oskaras Juodis.

„Važiuodamas į porinius norėjau tiesiog gerai pasiramstyti su kitais pilotais, kas šioje trasoje ir yra smagiausia. Neturėjau nei vienos “saugios” kovos, nes taip nebūtų buvę įdomu, spaudžiau visus kiek galėjau – šį kartą pavyko nenudegti, o kaip tik, su kiekviena kova įgavau vis daugiau pasitikėjimo automobiliu ir savimi. Kadangi po šio etapo metinė įskaita dar labiau suartės ir nebus aiškaus nugalėtojo, Molėtai bus viską lemiantis etapas“, – po varžybų mintimis dalinosi Oskaras.

Paskutinis, penktasis, čempionato etapas vyks rugsėjo 17 – 18 dienomis Molėtuose.

Kačerginėje – didžiulė avarija

 Kačerginės Nemuno žiede vyko Lietuvos ir Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionato etapas. Daugiausiai dramos buvo antrame BMW 325 Cup klasės važiavime. Į avariją pateko net dvylika automobilių, tačiau didesnių sužeidimų sportininkams pavyko išvengti.

„Tokio masto avarijos aš neprisimenu, kad būtų buvusi Kačerginės „Nemuno žiede“. Labai džiaugiuosi, kad šiuolaikinė saugos įranga leidžia sportininkams išvengti sužalojimų. Tuo automobilių sportas ir patrauklus, kad savo pavojingumu žavi žiūrovus, tačiau sportininkams yra saugus.“- teigia LASF Prezdientas Egidijus Janavičius.

BTC1 klasėje nugalėjo Laurynas Simonavičius, antrą vietą užėmė Aurimas Kučinskas, trečią – Marius Kemešys. Tarp BTC2 nepavejamas buvo Karolis Gedgaudas, šalia jo ant podiumo lipo Tadas Petukauskas ir  Atis Veismanis iš Latvijos.

BTC3 lygių neturėjo Aurimas Mištautas, o arčiausiai kauniečio šį kartą buvo Robertas Zauka ir Justas Gudavičius. Tarp GT klasės dalyvių niekas nepavijo Kąstyčio Volbeko, antras pagal surinktus taškus buvo Ignas Jomantas, trečias – Tautvydas Lašas.

Iš lietuvių BMW 325 Cup klasėje geriausiai pasirodė Karolis Jovaiša, kuris buvo klasifikuotas šeštoje vietoje.

Paskutinis, penktasis, čempionato etapas vyks rugsėjo 23 – 25 dienomis Bikerniekų trasoje, Rygoje.

Žemaitijoje – autokrosas

Plungės rajone vyko ketvirtieji Lietuvos automobilių kroso A ir B lygų čempionato etapai. A lygos Super-Cars klasėje geriausias buvo Audrius Stanis, vos vienu tašku atsiliko Paulius Sniukas, trečias – Jonas Ramanauskas.

Super-1600 podiumas atrodė taip: Karolis Petreikis, Kristaps Savickis, Mantas Laskovas. Edvinas Miknius buvo geriausias tarp Super-2000 dalyvių, už jo išsirikiavo Laurynas Paulauskas bei Arnas Kanapeckas.

Tomas Skrodenis greičiausiai važiavo bagiu, už jo išsirikiavo Robertas Janulis ir Vytautas Skabeikis. Mini-buggy klasėje geriausias buvo Kristupas Pilipavičius, antrą vietą užėmė Patrikas Dungveckis, trečią – Ąžuolas Dungveckis. Yaris-cup podiumas atrodė taip: Ignas Petreikis, Kernius Šulinskas, Klavs Zvagrins.

B lygos 1600 klasėje nugalėjo Liutauras Mockus, už jo finišavo Dainis Zemnieks ir Paulius Kiudys. 2000 klasėje niekas neprilygo Deividui Kusui, antras liko Edvinas Jevgrafovas, trečias – Juris Mesters iš Latvijos.


Į viršų ↑
loading