UŽUOJAUTA VITALIJAUS VOINIUŠO ŠEIMAI IR ARTIMIESIEMS

Lietuvos automobilių sporto visuomenę ištiko skaudi netektis. Šių metų sausio 28 d., staiga mirė automobilių sporto veteranas, Tarptautinės automobilių sporto veteranų asociacijos narys, ilgametis Lietuvos automobilių sporto federacijos narys Vitalijus Voiniušas.

Savo sportinę karjerą velionis pradėjo 1969 m., dirbdamas Vilniaus taksi parke, kai jį vyresnieji bendradarbiai sportininkai pakvietė į taksi parko komandą padėti mechanikams. Energingas, darbštus jaunuolis neliko nepastebėtas, ir viršininkai leido jam išbandyti jėgas automobilių greitojo slalomo, pakilimo į kalną, figūrinio bei tikslaus važiavimo rungtyse, daugiakovėje ir kitose varžybose. Netrukus Vitalijus užimdavo ne tik prizines, bet ir pirmąsias vietas.

1970-1972 m. Vitalijus tarnavo sovietinėje armijoje, kur jam buvo patikėtos vairuotojo pareigos. Kariuomenėje jis aktyviai dalyvavo ir karinio dalinio organizuojamose automobilių sporto varžybose, kuriose jis pelnydavo prizines ir pirmąsias vietas.

1972 m. baigęs karinę tarnybą, V. Voiniušas grįžo į gimtąjį Vilnių ir vėl įsidarbino taksi parke, kur tuomet buvo labai populiarus automobilių  sportas. Vėl įsijungęs į automobilių sportą Lietuvos pirmenybėse pelnydavo prizines vietas. Už šiuos laimėjimus Vitalijui buvo skirta sena „Volga“, kurią  jis pats po darbo valandų privalėjo parengti sportui.

Atstatęs duotą automobilį dalyvavo šalies ralio pirmenybėse ir kitose varžybose, kur jį lydėjo sėkmė.

Voiniušas, palikęs Vilniaus taksi parką, įsijungė į kitų automobilių sporto klubų veiklą ir dalyvavo buvusios SSRS ralio pirmenybėse, kur jam talkino net keturi šturmanai.

Tarptautiniame ralyje „Kaunas – Bialystokas 1974“ Vitalijus su Algirdu Rymoniu „Moskvič-412“ klasėje užėmė trečiąją vietą.

Velionis buvo nuolatinis prestižinių ralių „Aplink Lietuvą“ šalies Prezidento taurei laimėti dalyvis. Su Petru Krivoščenka ir Mariumi Pakalenka skirtingais metais raliuose „Aplink Lietuva“ jis džiaugėsi pirmosiomis vietomis „Volga GAZ-24“ klasėje.

Voiniušas buvo nuolatinis jau 50-tį atšventusių tarptautinių ralių „Kauno ruduo“ Kastyčiui ir Arvydui Girdauskams atminti, tiek pat metų vykstančių velykinių bei kalėdinių slalomų ir kitų varžybų dalyvis, padėdavo ruošti sportinius automobilius bei organizuoti ir pravesti varžybas, bendraudavo su veteranais.

Paskutinės lenktynės, kuriose dalyvavo Vitalijus Voiniušas, buvo jubiliejinis, 50-asis ralis „Kauno ruduo 2023“, kur jis kartu su šturmanu iš Sakartvelo Jemali Gularašvili automobilių VAZ-2107 klasėje tarptautinėje įskaitoje iškovojo pirmąją vietą.

Voiniušas visą savo jaunystę ir gražiausius jos metus atidavė automobilių sportui, garsindamas Lietuvą ir Lietuvos automobilių sporto visuomenę.

Atsisveikinimas su velioniu – ketvirtadienį, vasario 8 d., nuo 9 val. Vilniuje, laidojimo namuose, (Olandų g. 22, salė Nr.3)

Laidotuvės vyks Bernardinų kapinėse, urna išnešama ketvirtadienį, vasario 8 d., 14 val.

Tarptautinė automobilių sporto veteranų asociacija

 


Į viršų ↑
loading