„Nemuno žiede“ bus karšta: grįžta „Kaunas Grand Prix“ ir „BMW 325 Cup“ kovos

Pirmasis liepos mėnesio savaitgalis kalendoriuje apibrauktas jau daugelio automanų ir automobilių sporto mėgėjų – „Nemuno žiede“ rinksis ne tik Lietuvos, bet ir Baltijos šalių geriausieji ir greičiausieji sportininkai, kovojantys tiek Lietuvos, tiek BaTCC žiedinių lenktynių čempionatuose. Vienam savaitgaliui „Nemuno žiedo“ trasoje bursis net trijų lygų čempionatai ir juose besivaržantys sportininkai, siekiantys sau svarbių taškų. Sulauksime „Time Attack“, „B“ lygos dalyvių bei jau daugeliui atpažįstamų Baltic Touring Car Champonship atstovų su integruotu aukščiausios lygos Lietuvos čempionatu.

Šarmingoji vienintelė žiedinių lenktynių trasa Lietuvoje ir jos šviežiai atnaujintos atkarpos masina tiek pradedančius, tiek labiau patyrusius sportininkus. Trečiasis Baltijos šalių bei Lietuvos čempionatų etapas į trasą prisiviliojo ir žemesnių lygų dalyvius, kurie jau turėjo progą susipažinti su atsinaujinusiais trasos posūkiais pirmojo etapo metu. Sezono vidurį žyminčios lenktynės Kaune taps išties svarbiu atskaitos tašku siekiantiems susirinkti visus būtinus čempionato taškus.

Šeštadienį dalyviai praleis iš naujo atrasdami „Nemuno žiedą“ treniruočių ir kvalifikacijos metu, pagrindinės lenktynės ir kovos laukia sekmadienį. Dieną pradės „Time Attack“ dalyvių važiavimai, o užbaigs etatinė „vyšnia ant torto“ – dviejų valandų „Nankang Endurance Academy“ serija. Panašu, kad laukia visa diena varžybų, kuri, be abejonės, nespės prailgti: vienas lenktynes iškart keis kitos.

Šiais metais „BMW 325 Cup“ serijoje, panašu, pagrindinės kovos verda tarp lenktynininkų iš Lietuvos ir Latvijos. Paskutinio etapo metu namų sienos padėjo latviams, kas žino, galbūt šį kartą – laikas triumfuoti lietuvaičiams. 2023 metų vicečempionas Ričardas Subeckis etapo Kaune metu turės varžytis su papildomu 70 kg svoriu, iš jo titulą mėginantis pasisavinti Paulius Urbonavičius šiuo metu bendroje suvestinėje saugo sau antrąją vietą, už jo rikiuojasi Uldis Timaksas. Rometas Reisinas nebuvo Rygoje, bet planuoja savo puikų sportinį pasiruošimą demonstruoti „Kaunas Grand Prix“ metu.

Kitas Baltijos šalių čempionato brangakmenis – „BTC2“ klasė, kurios rikiuotėje Rygoje buvo nuolat tarpusavyje kovojančių 10 dalyvių. Ne ką mažiau (ar dar daugiau) tikimasi sulaukti ir lietuviškame etape.

Visuomet aktyviai ir intensyviai iki pat pabaigos kovojantys „ABC race“ serijos sportininkai lygiai taip pat intensyviai ruošiasi lenktynėms Kaune. Šios varžybos niekuomet nestokoja nei kovų, nei lenkimų, incidentų ar dramos.

Dviejų valandų „Nankang Endurance Academy“ serija – neginčijamai, itin populiari Kaune, čia tikimasi pamatyti išties ilgą dalyvių rikiuotę starte.

Na, ir žinoma, jau minėtieji „Time Attack“, Lietuvos žiedinių lenktynių „B“ lygos čempionatų dalyviai, sieksiantys tiek pasižiūrėti į kitus, tiek išmėginti ir savo jėgas.

Bilietus į renginį platina kakava.lt.

Sekmadienio tvarkaraštis:

08:20 „Time Attack“ „Stock/ Semi Pro“ 1 grupė;

08:50 „Time Attack“ „Stock/ Semi Pro“ 2 grupė;

09:20 „Time Attack“ „PRO“ grupė;

09:50 „Nankang Endurance Academy“ 1-a kvalifikacinė treniruotė;

10:15 „Time Attack“ „Stock/ Semi Pro“ 1 grupė;

10:45 „Time Attack“ „Stock/ Semi Pro“ 2 grupė;

11:15 „Time Attack“ „PRO“ grupė;

11:40 „Nankang Endurance Academy“ 2-a kvalifikacinė treniruotė;

12:10 – 12:55 Pietų pertrauka

12:15 – 12:45 Dalyvių paradas

13:00 „BMW 325 CUP“ 1-os lenktynės;

13:40  Lietuvos žiedinių lenktynių „B“ lygos čempionato 1-os lenktynės;

14:10 „V1600“, „ABC Race“ 1-os lenktynės;

14:45 „Baltic Touring Cars 1/2/3“, Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato 1-os lenktynės;

15:20 „BMW 325 CUP“ 2-os lenktynės;

16:00 Lietuvos žiedinių lenktynių „B“ lygos čempionato 2-os lenktynės;

16:30 „V1600“, „ABC Race“ 2-os lenktynės;

17:05 „Baltic Touring Cars 1/2/3“, Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato 2-os lenktynės;

18:00 Sprinto lenktynių apdovanojimai

17:30 „Time Attack“ „Stock/ Semi Pro“ 1 grupė;

17:55 „Time Attack“ „Stock/ Semi Pro“ 2 grupė;

18:20 „Time Attack“ „PRO“ grupė;

19:30 „Time Attack“ serijos apdovanojimai;

19:00 „Nankang Endurance Academy“ 2 valandų lenktynės

21:30 „Nankang Endurance Academy“ apdovanojimai


Į viršų ↑
loading