Kviečiame balsuoti už 2024 m. nominantus

Savo balsą galite atiduoti balsuodami: https://forms.gle/ELRU8siWVuJj53K37 

Nominantų aprašymai: 

Metų Youtube kanalas:

Nikitukas – jauno vaikino Youtube kanalas, kuris filmuoja/fotografuoja ralio varžybas.

Bemwutis drift (Simas Kvietkauskas) – drifto PRO lygos sportininkas, keliantis turinį į savo kanalą apie varžybas, automobilio paruošimą.

Benediktas Čirba – profesionalus turinys apie drifto discipliną, kuris prikausto žiūrovą stebėti vaizdo įrašus iki paskutinės minutės.

Giedrius Notkus – už ralio virtuvės viešinimą, video iš varžybų, testų, pokalbiai su sportininkais.

Ričardas Ačas – turinys apie ralio discipliną (video/nuotraukos).

Marius Mikštas – turinys apie ralio discipliną (video/nuotraukos).

Ivanule (Ralio išdykėliai) – ralio podcastas, kuriame apžvelgiamos A/B/C ralio lygos, atliekama šviečiamoji funkcija.

Krebždesys (Simonas Ivanovas) – drifto PRO lygos sportininkas, turinys kanale apie pasiruošimą varžyboms, kylančius iššūkius, automobilio paruošimą ir drifterio kasdienišką gyvenimą.

Rally Freaks – greičio ruožų video, rekomendacijos žiūrovams dėl stebėjimo vietų, įdomūs interviu su sportininkais.

Aš ralistas – interviu su sportininkais, varžybų apžvalgos.

Tomas Markelevičius – vienintelis kanalas Lietuvoje, kuriame publikuojami reportažai iš itin plataus spektro automobilių sporto varžybų – ralio, mini ralio, autokroso, ralio kroso, street race, slalomo, bekelės lenktynių. Per sezoną Tomo Markelevičiaus kanale publikuojama per 80 epizodų, kuriuose ir varžybos, ir pokalbiai su sportininkais.

Metų kylanti žvaigždė:

Agnius Narbutas – Jaunas ir perspektyvus lenktynininkas. 2024 m. BATCC užimta 4 vieta BTC-2 klasėje. 2023 m. Street Race čempionato čempionas, 2023 m. Slalomo čempionato čempionas. 2022 m. Slalomo čempionato čempionas, 2022 m. Street Race čempionato II vietos prizininkas.

Darvidas Šarkūnas – Jaunas sportininkas, kuris įdėjęs daug pastangų, kad pasiektų aukščiausių pozicijų. Iškovojęs daug prizinių vietų ne tik ralio krose, bet ir kroso varžybose. Pasižymėjęs ne tik jaunuolių tarpe, bet ir nebijo konkuruoti tarp suaugusių sportininkų.

Gustas Valainis – Perspektyvus ir jaunas DRIFTO disciplinos atstovas. Street ir Semi-Pro lygų dalyvis, 2023 m. SEMI-PRO lygos čempionato III vietos prizininkas metinėje įskaitoje. Nors varžybose dalyvauja tik kelis metus, bet sparčiai tobulėja ir varžosi tarp suaugusių.

Majus Braškys – pirmą kartą atsisėdo už automobilio vairo 2023 m. vasario mėnesį. Atsižvelgiant į pastangas ir užsidegimą, nuo 2024 m. pradėjo dalyvauti slalomo čempionatuose, stabiliai tobulėjo ir varžybose pradėjo užimti prizines vietas, kas dar labiau motyvuoja tobulėti ir stengtis automobilių sporte.

Majus Gruzinskas – Penkerių metų sportininkas, lenktyniaujantis autokroso Mini Buggy klasėje – Jis treniruotis pradėjo būdamas trejų, o būdamas ketverių metų, 2024 m. debiutavo Lietuvos automobilių kroso čempionate. Vaikinas labai užsispyręs, iškalbingas, drąsus prieš kameras, todėl nėra jokios abejonės, kad tai tikra kylanti žvaigždė Lietuvos auto sporto padangėje. Tai jauniausias lenktynininkas automobilių sporte Lietuvoje šiuo metu.

Matas Meilūnas – Tai buvo pirmasis Mato sezonas autokroso trasoje Mini Buggy klasėje. Sezoną pradėjęs su savadarbiu bagiu suprato, kad spausti gazą norisi daugiau, nei leidžia bagio galimybės, teko ieškoti konkurencingesnio bagio. Kaip tik atsirado naujas bagiukas, Mato rezultatai pagerėjo, bet tuo pačiu atsirado ir daugiau iššūkių susitvarkyti su konkurentais. Sezono metu buvo patirta ir nesėkmių, kurios buvo geros pamokos jaunajam lenktynininkui. Matas vis dar kovoja su stipriu prieš startiniu jauduliu, bet šitam vaikinui įsėdus į bagį, įsijungia kovinės dvasios rėžimas ir jis tiesiog mėgaujasi lenktynėmis. Po viso šio sezono lenktynių Matui pavyko pasiekti aukščiausio įvertinimo ir tapti Lietuvos autokroso Mini Buggy klasės čempionu! Taip pat teko dalyvauti keliuose Latvijos AX čempionato etapuose ir viename iš jų (Pilskalnės trasoje) tapti nugalėtoju.

Metų komanda:

ABEPA – ST SPORT – Komanda ,,ABEPA – ST SPORT“ yra profesionali ralio lenktynininkų komanda, kurios sportininkai skina pergales nacionalinėse varžybose, sėkmingai dalyvauja užsienyje organizuojamose varžybose, 2024 metais turi daugiau kaip 30 automobilių sporto licencijas turinčių vairuotojų, kurie sėkmingai atstovauja klubą ir garsino klubo vardą.

VIADA MULTI FX – Komanda ,, Viada Multi FX“ yra profesionali ralio lenktynininkų komanda, vadovaujama Giedriaus Notkaus. Giedrius Notkus ilgametis ir profesionalus ralio lenktynininkas, aplink save subūręs nemažai bendraminčių, kurie taip pat sėkmingai dalyvauja lenktynėse ir siekia aukštų rezultatų. Komanda Lietuvos automobilių ralio čempionato komandinėje įskaitoje varžosi dėl aukščiausių pozicijų, 2024 metais turi daugiau kaip 35 automobilių sporto licencijas turinčių vairuotojų.

BALTIC KARTING ACADEMY – Komanda LASF ir LKF narė. Komanda įkurta 2018 metais auto sporto entuziasto Edvardo Grabliausko startavo kaip inovatyvus edukacinis projektas, kurio tikslas populiarinti kartingo ir automobilių sportą. Pradinė mintis – suteikti galimybę mažais kaštais išbandyti sportinį kartingą ir lenktyniavimą, išaugo į didžiulį jau šeštus metus skaičiuojantį organizmą, kurio gretose 2024 metais jau daugiau nei 50 kartingo ir automobilių sporto licencijas turinčių vairuotojų, komandoje karjerą pradėję sportininkai ir toliau sėkmingai dalyvauja kartingo ir automobilių sporto varžybose. Komandos atstovai skina pergales Lietuvos ir užsienio trasose, o buvusių esamų narių galima rasti praktiškai visose disciplinose – pradedant kartingo ir baigiant raliu, driftu ar net vandens motociklų sportu. Komandos misija įgyvendinama su kaupu pasitelkiant ne tik kartingą, bet ir lavinant lenktyninius įgūdžius simuliatoriuje, organizuojant jaunųjų technikų būrelius, bendradarbiaujant su pramoginio kartingo mokyklomis, kuruojant CADET taurę kartu su LKF, o patirtimi ir žiniomis su komandos kuruojamais sportininkais ir technikais dalinasi Robertas Kupčikas, Justas Ramanauskas, Karolis Jovaiša bei tarptautinio lygio CRG Factory team vadovai ir techninis personalas. Komanda nuolat dalyvauja parodose ir pristato įvairioms bendruomenėms autosportą (per paskutinius metus Aurum 1006KM, Playtime, Drift Reunion, Studentų mugė, BNI Verslo klubo pusryčiai), o sezono pabaigai numatytas Lietuvos atstovavimas FIA Motorsport Games ir Briggs Championship varžybose.

EKROSAS – Komanda „Ekrosas”, kuri šiemet savo dešimties metų klubo jubiliejaus proga iškovojo Lietuvos autokroso čempionų komandinėje įskaitoje titulą, tapo C – lygos (Mini kroso čempionai) ir yra per žingsnį nuo Aukštaitijos autokroso taurės nugalėtojų vardo.

ES | AMG CUSTOMER RACING TEAM – ESmotorsport komanda nusipelnė „Metų Komandos“ nominacijos už išskirtinį pasiekimą, sukūrus pirmąjį lietuvių pagamintą pilnai elektrinį automobilį Pasaulio Ralikroso čempionatui. Tai milžiniškas žingsnis ne tik mūsų komandai, bet ir visai Lietuvos automobilių sporto pramonei. Mūsų elektrinis automobilis yra vienas iš vos dešimties pasaulyje specialiai sukurtų šiai prestižinei čempionato serijai. Šis inovatyvus projektas ne tik iškelia mus į aukščiausią tarptautinio automobilių sporto lygą, bet ir liudija apie mūsų technologinį meistriškumą, atsidavimą ir gebėjimą diegti pažangiausias ekologiškas inovacijas. Tai įkvepia ir kitus siekti aukščiausių rezultatų globalioje automobilių sporto arenoje.

MANTHEY PURERXCING – Komanda „Pure Rxcing“, vadovaujama Edgaro Kochanovskio, 2024 metais įrašė savo vardą į Lietuvos ir pasaulio automobilių sporto istoriją. Jie tapo pirma Lietuvos komanda, kuri dalyvavo FIA organizuojamame Pasaulio ištvermės čempionate (WEC) LMGT3 klasėje ir iškovojo čempionų titulą. Šis istorinis laimėjimas yra ne tik didžiulis žingsnis Lietuvos automobilių sportui, bet ir svarbus pasiekimas tarptautiniu mastu. Viso čempionato metu komanda vežė Lietuvos vėliavą ir atstovavo mūsų šalį svarbiausiose automobilių sporto arenose, kuriose komandos garbei ne kartą skambėjo Lietuvos Respublikos himnas. Pure Rxcing nugalėjo stipriausias pasaulio komandas ir tapo pirmąja Lietuvos komanda, kuri laimėjo FIA organizuotą pasaulio čempionatą. Manome, kad tokia sėkminga ir svarbi komandos kelionė vertai pretenduoja į „Metų komandos“ titulą. Ši pergalė garsina Lietuvą visame pasaulyje ir įkvepia jaunąją kartą siekti aukštumų automobilių sporte.

RALLY4FUN SK – Daugkartinė komanda čempionė ir prizininkė ralio disciplinos varžybose, daugiausiai licencijuotų sportininkų turinti komanda 2024 m.

MV SPORT – už indėlį į autosportą, sportinių auto kūrimą, Lietuvos vardo garsinimą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, bei užsienio žvaigždžių pritraukimą į Lietuviškus ralius – Egon Kaur, Teemu Asunmaa, Emils Blums.

Metų proveržis:

ALEKSANDRAS IVANOVAS – naujasis drifto PRO lygos dalyvis, sparčiai tobulėjantis ir siekiantis kiekvienose varžybose maksimalaus rezultato.

DARIUS SUKACKAS – 2024 m. tapo Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato čempionu absoliučioje įskaitoje, taip pat tapo čempionu ir 2WD automobilių įskaitoje.

GRETA ŠADUIKYTĖ – Greta nusipelno šios nominacijos, nes nors šis sezonas auto sporte jai pirmas, bet per jį jau parodė didžiulę motyvaciją, užsidegimą ir norą būti šioje veikloje, kad ir kas nutiktų. Ji dalyvauja 2-jose disciplinose: ralio ir slalomo. Ralyje: po 3-jų mini ralio varžybų šturmano rolėje ji nepabijojo ir gavusi neeilinę progą kelią ralyje tęsia likusiuose LARČ etapuose. Slalome savo karjerą pradėjo iškart nuo čempionato etapo ir sėkmingai šimtosiomis konkuruoja moterų klasėje su senbuvėmis. Sezono metu spėjo sudalyvauti daugiau nei 10 varžybų ir pelnyti 9 prizines vietas. Užsidegimo, noro ir veiklumo iš jos galime pasimokyti kiekvienas, o ypač tiems, kas tik nori pradėti savo kelią auto sporte – ji puikus pavyzdys ir motyvacija, kad jei nori – reikia imti ir daryti kuo daugiau bei nepasiduoti nepasisekus.

IRMANTAS BUIVYDAS –  Irmantas 2024m ralio sezone debiutavo su 4WD N5 klasės automobiliu. Nuo pirmųjų varžybų konkuravo su Lietuvos ralio lyderiais ir visą sezoną važiuoja LARČ TOP 10. Du kartus iškovota 5 vieta LARČ bendroje įskaitoje. Per šį sezoną Irmantas parodė, kad nauja technika negąsdina, kaip ir vyresni, ir labiau patyrę konkurentai. Vaikinas sezoną baigia N5 klasės čempiono kėdėje. Senesni Irmanto Buivydo pasiekimai: 2020m Lietuvos autokroso vicečempionas SUPER1600 klasėje, 2021m Lietuvos ralio sprinto SG-2 klasės vicečempionas, 2022m Lietuvos ralio sprinto  čempionas 2WD klasėje, 2022m Lietuvos ralio sprinto absoliutus čempionas, 2023m Lietuvos ralio čempionato LARČ4 klasės 3 vietos nugalėtojas ir Jaunimo įskaitos vicečempionas.

EDVINAS BUIVYDAS – Irmanto Buivydo brolis, šturmanas, 2024 m. ralio LARČ sezone debiutavęs su 4WD N5 klasės automobiliu. Konkuruojantis kartu su broliu visą sezoną su Lietuvos ralio lyderiais, užtikrintai visą sezoną važiuojantys LARČ TOP 10.

NEDAS BIELEVIČIUS – jaunas vairuotojas, kuris tobulėja su kiekvienais metais, o šiemet drifto STREET lygoje bendroje įskaitoje užims prizinę vietą.

TOMAS BUTAVIČIUS – Šis vairuotojas, po pertraukos grįžęs iš Drift Street lygos į Semi-PRO su nauju automobiliu, šiuo metu yra P1 bendroje DRIFT įskaitoje. Iš 3 etapų, kuriuose dalyvavo, šiuo metu buvo laimėta 1/2/3 vietos. Šis rezultatas rodo, kad stabilumas bei nusiteikimas laimėti atsispindi rezultatuose.

ES | AMG CUSTOMER RACING TEAM – Šie metai Žymėjo komandos išskirtinį augimą ir įspūdingus pasiekimus, įtvirtinant kaip vieną stipriausių lenktynių komandų Baltijos ir Europos arenose. Antrus metus iš eilės triukšmingai triumfuota “Aurum 1006 km by Hankook” lenktynėse – viename svarbiausių automobilių sporto renginių Lietuvoje. Be to, ES | AMG Customer Racing Team atkaklumas ir meistriškumas leido iškovoti pergales BaTCC Sprinto čempionate, įrodant, kad esame ne tik pastoviai konkurencingi, bet ir galime pasiekti aukščiausių rezultatų skirtingose varžybose. Šie laimėjimai demonstruoja augančią komandą, techninį tobulėjimą ir atsidavimą.

EKROSAS – Lietuvos automobilių kroso čempionate, Mini kroso čempionate čempionės vardą pirmą sykį per dešimt metų užsitikrino komanda Ekrosas. Manau, kad tai tikras proveržis, kurio laukti teko net dešimt metų nuo pat klubo įkūrimo.

Metų sportininkas:

AURIMAS VAŠKELIS – 2024 m. Drifto karalius (Lietuvos drifto PRO lygos čempionato čempionas), 2016 m. Drifto karalius (Lietuvos drifto Semi-Pro lygos čempionato čempionas).

VLADAS JURKEVIČIUS – ėmė lenktyniauti profesionaliai nuo 2016 m. Lenktyniauti pradėjo Lietuvos ralio sprinto čempionate, važiavo Opel Astra GSi 16V automobiliu. Nuo 2018 m. persikėlė į automobilių ralio varžybas, lenktyniavo Lietuvos, Latvijos, Estijos čempionatuose, bei Baltic Rally Trophy ir WRC3 varžybose. 2018 m. pabaigoje pakeitė automobilį – persėdo į Peugeot 208 R2. Po avarijos 2020 m. Rokiškio ralyje, persėdo į Ford Fiesta Rally4, o vėliau į Škoda Fabia Rally2 evo. 2024 m. dalyvavo ERC Vengrijos ralyje, kur užėmė 11 vietą, startavo Dakaro ralyje.

DAUMANTAS VASILIAUSKAS –2024 m. sezone dalyvavo C ir B lygos raliuose, dalyvavo ralyje ,,Aplink Lietuvą‘‘, kuriame tapo čempionais.

GIEDRIUS NOTKUS – profesionalus ralio lenktynininkas nuo 2004 m. 2018 m. Lietuvos automobilių ralio čempionato čempionas.

NEDAS RADIŠAUSKAS – profesionalus ralio lenktynininkas, į ralį atėjo visai neseniai – 2020m. sezone, tačiau jau nuo 2021m. su BMW M3 gan greitai pradėjo lenktyniauti su greičiausiais 2WD įskaitos varžovais, o netrukus – 2022m. tapo 2WD čempionu.

ROKAS STEPONAVIČIUS – profesionalus ralio ir žiedinių lenktynių lenktynininkas, automobilių inžinierius, mechanikas.

GEDIMINAS LEVICKAS – po keturių Drift Kings čempionato etapų, metinėje įskaitoje pirmas, šiemet laimėjęs jau keturias kvalifikacijas, kas yra Lietuvos rekordas per vieną sezoną.

MARKAS BUTEIKIS – 2024 m. buvo pačių artimiausių ir įtempčiausių kovų dėmesio centre.

OVIDIJUS VAŠTAKAS – Projekto ,,Aš ralistas“ nugalėtojas, 2024 m. dalyvaujantis pirmame savo profesionaliame automobilių sporto čempionate – LMRČ (Lietuvos automobilių mini ralio čempionate). Greitas, sparčiai tobulėjantis ir savo greičiu prilygstantis daugeliui ralio senbuvių.

RENALDAS ŠEINAUSKAS –  Automobilių sporte jau daug metų ir manau visi jį pažįsta – užketėjęs sportininkas, kaskadininkas ir nutrūktgalvis, kuris veda paskui save jaunimą. Jo gyvenimo svajone yra išgarsinti Lietuvos vardą pasaulyje. Visus metus atiduoda save sporto labui. A lygoje važiuoja dėl rezultato, C lygoje dėl bendruomenės gerovės prisideda važiuojant nuliniu ekipažu, laisvu laiku važiuoja per mokyklas, universitetus ir pasakoja apie mūsų Lietuvos automobilių sportą bei saugumą kelyje, o taip pat pastoviai dalyvauja miesto šventėse, atlieka Lietuvos rekordus bei šou garsinant Lietuvos automobilių sportą ir federaciją. Taip pat ruošia jaunimą lenktyniavimui, moko kaip vairuotojus, taip ir šturmanus. Aplinkui save suburia daug skirtingo lygio ir amžiaus žmonių, kuriuos sužavi savo energija, užsispyrimu bei naujomis drąsiomis idėjomis.

Metų sportininkė:

GABIJA STANULIONYTĖ – 22 metų mergina, šturmanė. Nuo mažų dienų užaugus prie autokroso trasų. Tačiau niekad neatradus drąsos pati tapti vairuotoja, tapo ralio šturmane. Vienintelė mergina, kurios absoliučiai nesupo nei giminės, nei draugai, nei pažįstami, kurie būtų auto sporto atstovai, atvestų ją už rankos ir padėtų lengviau įsitvirtinti tarp sportininkų. Savo didelio noro ir užsispyrimo dėka, savarankiškai prasibrovus į auto sporto pasaulį. Pradėjus nuo mini ralio, kuriame važiavo pirmame greičiausių dešimtuke, šiemet tapo ralio sprinto SG-3 klasės čempione. Mergina, kurios akys dega noru važiuoti ir tobulėti.  Motyvacija ir realus pavyzdys, kaip noro, iškeltų tikslų ir didelio užsispyrimo dėka, galima pasiekti savo svajonių, nepaisant nei ūgio, nei smūgio.

GRETA ŠADUIKYTĖ – Greta nusipelno šios nominacijos, nes nors šis sezonas auto sporte jai pirmas, bet per jį jau parodė didžiulę motyvaciją, užsidegimą ir norą būti šioje veikloje, kad ir kas nutiktų. Ji dalyvauja 2-jose disciplinose: ralio ir slalomo. Ralyje: po 3-jų mini ralio varžybų šturmano rolėje ji nepabijojo ir gavusi neeilinę progą kelią ralyje tęsia likusiuose LARČ etapuose. Slalome savo karjerą pradėjo iškart nuo čempionato etapo ir sėkmingai šimtosiomis konkuruoja moterų klasėje su senbuvėmis. Sezono metu spėjo sudalyvauti daugiau nei 10 varžybų ir pelnyti 9 prizines vietas. Užsidegimo, noro ir veiklumo iš jos galime pasimokyti kiekvienas, o ypač tiems, kas tik nori pradėti savo kelią auto sporte – ji puikus pavyzdys ir motyvacija, kad jei nori – reikia imti ir daryti kuo daugiau bei nepasiduoti nepasisekus.

INDRĖ SENKUTĖ – nuoseklus bei disciplinuotas darbas bei atsidavimas sportui gali būti pavyzdys kitiems, kaip reikia ruoštis ir nuosekliai siekti savo tikslų. 2024 m. pasiektas antros vietos podiumas drifte tik įrodymas, kad įdirbis atsiperka.

KAMILĖ KAZICKAITĖ – profesionali šturmane, kuri ne tik, be abejo labai papuošia LARČ, tačiau taip pat, po vieno sezono LARSČ parodė, jog turint didelį norą bei užsispyrimą, galima užimti antrosios vairuotojos pareigas LARČ TOP10 ir pirmame sezone lipti galutinėje čempionato įskaitoje ant pakylos.

SANDRA JANUŠAUSKAITĖ – profesionali drifto pilotė, po keturių Drift Queen čempionato etapų, metinėje įskaitoje užimanti lyderės poziciją.

Metų teisėjas:

KAROLINA SABALIŪTĖ – Ypatingai daug ir visiems besišypsanti starto teisėja. Geros nuotaikos užtaisas privažiavus prie starto prideda teigiamų emocijų ekipažams bei prisideda teigiamai prie rezultato. Beje, jau porą metų visada savo darbą atlieka nepriekaištingai.

MILDA ŠAPRANAVIČIENĖ – Patikima ir kompetentinga teisėja, atsakingai atliekanti savo darbą. Naujausios žinios apie pasikeitimus visuomet pasiekia dalyvius per trumpiausią laiką.

ARNAS DYBURIS – drifto fakto teisėjas, atsakantis į dalyvių klausimus, kiek įmanoma profesionaliai atliekantis savo darbą varžybų metu.

RENETA BREIVIENĖ – automobilių sporto varžybose teisėjauja nuo 2012 metų, teisėjauja ralio, ralio sprinto, mini ralio, slalomo čempionatuose, žiedinėse lenktynėse, taip pat teisėjauja Kelmės ASK organizuojamuose sezono uždarymo slalomo varžybose ir žiemos treko varžybose, patirtį kaupdama įvairiuose teisėjo pareigose. Reneta ne tik teisėjauja, bet ir svariai prisideda prie organizacijos Kelmės ASK organizuojamų čempionatų „Rally Žemaitija”, „Rally Kražiai” ir pramoginio renginio moterims populiarinant automobilių sportą „Damų rally”. Reneta būdama teisėja skaičiuoja 13 metus ir 95 LASF automobilių sporto čempionatų etapuose ir varžybose, neskaitant kitų Kelmės ASK organizuojamų varžybų bei Testų. Nuo 2012 m stažuotojos kategorijos teisėja, nuo 2014 m. –  III kategorijos teisėja, nuo 2016 m. – II kategorijos teisėja, nuo 2021 m. – I kategorijos teisėja. Reneta į automobilių sporto teisėjų gretas įtraukė visą savo šeimą: vyrą, sūnų, dukrą ir atranda laiko teisėjauti visuose kviečiamose varžybose.

Pasak Renetos į teisėjo karjerą „visą mūsų šeimą įtraukė sesė su vyru. Negaliu sakyti, kad degiau noru, bet buvo „reikia”, buvo ir etapų, kuomet Kelmės ASK teisėjai varžydavosi tarpusavyje kas daugiau teisėjaus varžybose dėl metinio būrelio teisėjo nominacijos. Savaitgalius pradėjau planuotis pagal varžybų kalendorius ir esu teisėjavusi turbūt visose pozicijose: ir saugoje, ir fakto, laiko kontrolės, starto, stopo ir sekretoriate, taip pat ir žiedinėse lenktynėse. Jau 10 metų mūsų šeimoje vyksta akcija – savaitgalį praleisk kitaip – automobilių sporte.”

SIMONA BREIVYTĖ – automobilių sporto varžybose teisėjauja nuo 14 metų, nuo 2013 metų teisėjauja ralio, ralio sprinto, mini ralio, slalomo čempionatuose, žiedinėse lenktynėse, taip pat teisėjauja Kelmės ASK organizuojamuose sezono uždarymo slalomo varžybose ir žiemos treko varžybose, patirtį kaupdama įvairiuose teisėjo pareigose. Simona ne tik teisėjauja, bet ir svariai prisideda prie organizacijos Kelmės ASK organizuojamų čempionatų „Rally Žemaitija”, „Rally Kražiai” ir pramoginio renginio moterims populiarinant automobilių sportą „Damų rally”. 24 metus einanti mergina automobilių sporte būdama teisėja skaičiuoja 12 metus ir 54 LASF automobilių sporto čempionatų etapuose ir varžybose, neskaitant kitų Kelmės ASK organizuojamų varžybų bei testų. Nuo 2013 m stažuotojos kategorijos teisėja, nuo 2016 m. –  III kategorijos teisėja, nuo 2021 m. – II kategorijos teisėja.

TIMAS SIMNIŠKA – tai drifto veteranas, kone visi vairuotojai jį mėgsta ir žino. Varžybose detaliai ir nuosekliai paaiškinantis užduotis, o vairuotojams kilus klausimams, visada stengiasi atsakyti kaip įmanoma nuodugniau.

 


Į viršų ↑
loading